Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината. Номинация: Жилищна сграда в гр.София, кв.”Бояна”

Сградата е номинирана в категория: Жилищни сгради и комплекси.

Инвеститор:
„БОЯНА КЪНСТРАКШЪН ВЕНЧЪР” ООД

Архитект:
“ИНТЕРАРХ” ЕООД

Изпълнител:
“БУЛКОН- Х” ООД

Конструктор:
“ХРИСТОВ ИНЖЕНЕРИНГ” ООД

Адрес:
гр.СОФИЯ

ПРОЕКТНО РЕШЕНИЕ
Сградата съдържа сутерен, четири надземни и терасовиден етаж.
В сутерена (кота –2,80) е проектиран гараж, мазета и технически помещения. Паркирането е манежно. Подземните гаражи са достъпни от рампа (наклон 15%) откъм ул.Маринковица. Рампата е изпълнена с датска нагревателна система DEVI.
 

На партерно ниво ( 1 етаж, кота +0,00) са разположени вход и входно фоайе за жилищната част, две ателиета за услуги и три жилища, към които се придават части от дворното пространсктво като индивидуални дворове.
 

Жилищните етажи ( 2, 3, 4 и терасовиден ) съдържат централно разположено комуникационно пространство с асансьор и естествено осветено стълбище и жилища, разпределени според заданието на Инвеститора: на втори и трети етаж – по четири ( 2 тристайни, 2 двустайни ), на четвърти етаж – 3 тристайни, и на терасовидния етаж – 2 тристайни. Общият брой на жилищата, вкл. тези от 1 етаж, е 16.
 
СТРОИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ
 

Строително-конструктивната система е монолитна, безгредова стоманобетонова конструкция. Покривите са единични, плоски. Междуапартаментните и външните стени се изпълняват с тухлена зидария WIENERBERGER POROTHERM 25 см, а разпределителните вътрешни стени – тухлена зидария WIENERBERGER POROTHERM 12 см. На места са предвидени предстенни облицовки и стени от гипсокартон (в помещения с повишена влажност – влагоустойчив) на единична или двойна (инсталационна) щендерна конструкция.
 

Фасадите се оформят чрез комбинация от минерална мазилка и окачена фасада с HPL плоскости FUNDERMAX с дървесен декор. По всички външни стени, както и при лоджии под/над обитаемо помещение, еркери и покривни тераси се изпълнява топлоизолация от минерална вата с дебелина 50мм.
 

Прозорците, балконските врати и витрини са изпълнени с 5-камерен PVC профили Salamander и стъклопакет с нискоемисионно стъкло и пълнеж газ аргон. Вратите, отделящи стълбището от етажното фоайе са с механизъм за самозатваряне; вратите в сутерена, отделящи гаража, са стоманени, димоуплътнени, с граница на пожароустойчивост 45мин.
 

Покривите са “единичен, топъл”; на терасовидния етаж е решен като използваема покривна тераса.
 

Сградата е газоснабдена и отоплението се изпълнява посредством индивидуални газови котли и бойлери, ситуирани в специално изградени помещения в стълбищната клетка.
С цел повишаване енергийната ефективност на сградата са монтирани соларни панели VAILLANT на покрива.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии