Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината. Номинация: Жилищна сграда „Магнолия”. София. Снимки

Сградата е номинирана в раздел: Жилищни сгради или комплекси.

Инвеститор:
"Тера Груп Ай Ер Би" ООД, "Импбилиенфервалтунг" ЕООД

Архитект:
"Веста Дизайн" ЕООД

Изпълнител:
"Главболгарстрой" АД

Конструктор:
инж. арх. Милена Петрова, инж.Нина Маринова, инж.Елена Ничева

Адрес: гр.София 
       

„Магнолия” се намира на бул. „Беловодски път” и е разположена в обширен богато озеленен парцел с панорамна гледка към Копитото. Сградата е триетажна с един терасовиден етаж, приземен етаж и сутерен. Оганизирана е около два вертикални комуникационни възела. Подходът се осъществява от съществуващата улица, входът за пешеходци е от север, на ниво приземен етаж. Теренът е с наклон на север и голяма денивелация.
 

 

На приземния етаж е оформено общо за двата входа просторно входно фоайе с денонощна охрана и места за почивка. Рецепцията е разположена централно.

 

Непосредствено зад нея декоративна стена разделя визуално фоайето от входа на възстановителния център, който разполага със солариум, две сауни, масажно помещение, джакузи с изход към двора и покрит плувен басейн.
 

 

„Магнолия” има 16 просторни четиристайни апартамента. Тези на първия етаж имат обособени самостоятелни дворчета с южно изложение, които приближават характера на обитаването до този на разпространените в квартала къщи.
 

 

Сградата разполага с подземен гараж за 30 коли, съдържащ общо 24 гаража, 6 от тях двойни. Достъпът е от улицата, чрез рампа.
 

 

Конструкцията е монолитен стоманобетонен скелет с безгредови плочи и предоставя възможност за мобилност в разпределенията на апартаментите.
 

 

Фасадите са от силикатни мазилки, HPL обшивка, която оформя вертикални акценти, тъмно сива алуминиева дограма и зелени хоризонтални ивици на междуетажните плочи при терасите. Характерен архитектурен елемент са бетонните перголи по терасовидните етажи, наклонената покривна плоча с цинкова обшивка и скосените фасадни контруктивни елементи с бежова керамична облицовка.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии