Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината. Номинация: Жилищна сграда „Астрея”. София. Снимки

Сградата е номинирана в категория: Жилищни сгради и комплекси.

Инвеститор:
"Прогресс" АД

Архитект:
"Амфион" ЕООД

Изпълнител:
"Прогресстрой" ЕООД

Конструктор:
инж. Борис Богданов

Адрес: гр.София       

Жилищна сграда "АСТРЕЯ" с обща разгъната застроена площ от 12 040 кв.м се състои от 2 жилищни секции – от 9 до 10 етажа, партер с магазини тип търговски център, фитнес, офис, складови помещения и сутерен с паркоместа и мазета.
 

 

Общият брой на апартаментите е 105, офис – 1, магазини – 6, фитнес - 1. Осигурени са 32 паркоместа на ниво сутерен. Достъпът до подземния гараж и складовите помещения на партерния етаж е посредством рампи. В сутерена на сградата са включени  технически и складови помещения за жилищата и магазините.
 

 

Партерът на всяка секция съдържа входен вестибюл за жилищните части с портиерни, общо 3 асансьора, стълбища, на втори надпартерен етаж е разположен офис със собствен санитарен възел, а на сутерен и партер – фитнес център.
Апартаментите са двустайни, тристайни и четиристайни. Светлите височини на жилищните етажи са 2,65 м.
 

 

Проектът е изготвен във всички части, необходими за издаване разрешение за строеж – архитектурна, конструктивна, водопровод и канализация, електроинсталации, отопление и вентилация, геодезия, газоснабдяване, озеленяване, пожароизвестяване и ПОИС.

 

Проектът е изработен в Архитектурно ателие "Амфион".
Отделните апартаменти, офиси и магазини съчетават непосредствен достъп до високи технологии, комфорт и сигурност. Сградите се вписват перфектно в околната среда. За осигуряването на необходимата озеленена площ са предвидени тревни площи около комплекса.
 

 

Жилищна сграда "АСТРЕЯ" като архитектурен проект се отличава с редица предимства - ново съвременно строителство в стар, добре устроен жилищен квартал.
 

 

Задблоковото пространство, обособено в самостоятелен двор e оформено като малък парк с детска площадка и кът за отдих на живущите. Оригинални фасадни решения, съчетани със специфични архитектурни елементи, допринасят за запомнящ се външен облик на комплекса. Специално осветление вечер подчертава красотата на сградите и отделни атрактивни детайли

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии