Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината. Номинация: Вила Русалка. Снимки:

Сградата и номинирана в категория: Жилищни сгради или комплекси

Инвеститор:
Виолета Димитрова

Архитект:
"Стефан Добрев- архитектура и дизайн"

Изпълнител:
ЕТ"Порой - Димитър Гърчев"

Конструктор:
инж. Васил Бочуков

Адрес:
Свети Влас, ул. Русалка № 236


   

Жилищната сграда е разположена на силно наклонен терен от 340 кв.м. на ул. Русалка в гр. Свети Влас. Застроената площ е 120 кв.м., а РЗП е 815 кв.м. Тя притежава шест етажа, на които са разположени общо дванадесет апартамента. Всички те имат изключителен панорамен изглед на югозапад към морето и Несебърския залив, а на североизток към гората и Стара Планина. Входът се намира на трето ниво от страната на парка. Стълбата е разположена централно и е осветена, чрез малък Атриум.


 

Архитектурата на сградата е инспирирана от Несебърската къща и е реализирана от камък и дърво. Тези естествени материали са в хармония с природата и предлагат чудесна среда за почивка. Като стил и изказ фасадите са съвременни и по този начин са избегнати клишетата в интерпретацията на българската архитектурна традиция. В това отношение сградата е новаторска и може да служи, като пример за архитектурата на застрояването по Черноморското крайбрежие.


 

Сградата е с екологична архитектура и завишените и термоизолационни показатели я вписват в тенденцията за устойчиво развитие.

 

 

 

 

 

 

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии