Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината

Варненската строителна компания "БОРД" излезе по всички възможни медии с инцидента  на пътя към Галата. Като независима медия ви припомняме 2006 - когато "БОРД" защитиха професионализма на варненските строителни форми с участие в конкурса за сграда на годината.

 

Жилищна сграда "Македония" - Варна

Инвеститор: Строителна компания "Борд"ООД

Архитект: ЕТ "Архитектоника"- арх. Людмила Панайотова

Изпълнител: Строителна компания "Борд"ООД

Сградата е разположена в най  - аристократичния район на град Варна, непосредствено до Морската градина, в идеален център. Фасадата  е изпълнена от дизайнерско студио, като линията е съобразена с  историческата и културна  традиция на града. Реализираният проект удовлетворява напълно изискванията на собствениците, като отговаря на съвременните критерии за комфорт, сигурност, качество и естетика.
Състои се от девет апaртамента с оптимално разпределение, два офиса изцяло съобразени със специфичните изисквания на бизнеса и разбира се удобен за маневриране подземен паркинг.
За постигане на максимална сигурност, сградата е конструирана и изпълнена със сеизмична устойчивост от осма степен по скалата на Рихтер, при нормативно изискване за сеизмична устойчивост при земетресение от седма степен. Достъпа до жилищните и общи части се контролира от специално проектирано портиерно помещение. Оборудвана е със система за контрол върху нивата на концентрация на въглероден окис, както и с пожароизвестителна система управлявана от софтуер, разработен според конкретните параметри.
За реализирането на строителството и довършителните работи са използвани най-съвременни  технологии, както и материали с утвърдено европейско качество. Спазени са нормите за енергийна ефективност - използвана е цялостна изолационна система на CERESIT. Всеки детайл от фасадата е изработен от естествени материали, следвайки линията на проекта. Прозорците са сводести, тип „Френски”, като е използван петкамерен профил на REHAU и нискоемисионно К-стъкло, обезопасени с елегантен парапет от ковано желязо подсилващ топлия блясък  на скатния покрив покрит с меден обков от Италия.
Напълно отговаряща на всички норми, стандарти за качество и сигурност в Република България, изградена по автентичен художествен проект, сградата придава собствен стил в заобикалящата я  архитектурна атмосфера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии