Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

С 20-30% е поскъпнало новото строителство в центъра на Варна


С 20-30% е поскъпнало новото строителство в центъра на Варна - Imotdnes.com - порталът за имоти на Варна и областта, статииС 20-30% са се увеличили цените на новото строителство в центъра на Варна от началото на годината. Поскъпването е по-голямо отколкото в София, където цените са се вдигнали до 20%, каза Добромир Ганев, изпълнителен директор на “Недвижими имоти “Форос”.

Голямото търсене генерира и по-големи продажни цени на жилищата на пъпа на Варна, в Гръцката махала и край Двореца на културата и спорта. Там имотите се продават съответно за 1360, 1320 и 1200 евро на кв.м.

Луксозните жилища на пъпа на морската столица стигат рекордни цени от 1500-1600 евро на кв.м. В края на лятото апартаменти край морето купуват софиянци и жители на по-малките градове в Североизточна България - Русе, Търговище и Добрич.

Продължава поскъпването на офис площите, които вече се продават по 1700-1800 евро за кв.м. За сравнение в София най-скъпите са до 1400-1500 евро на кв.м. Офиси във Варна може да се наемат на цени между 8 и 15 евро на кв.м за месец.

Расте интересът и към Северното Черноморие, като се сбъдват прогнозите за по-голям брой сделки край Каварна. Вече започва активно купуване на парцели край Шабла. Тенденцията за повече лукс и регулирано застрояване дърпа все повече интереса на инвеститорите към Северното Черноморие, твърдят брокери.

Обработваемата земя поскъпна заради рекордните цени на пшеницата. Комасирани големи ниви по 1000-2000 декара удариха висока цена от 1000 лв.дка, каза Добромир Ганев.

Но заради ниските ренти едри фермери предпочитат да взимат земята под аренда. Средната цена на декар чернозем в житницата на България е 600-700 лв.

standertnews.com

Източник: www.imoti-varna.com

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии