Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Руснаците с повишен интерес за закупуване на имоти в България

Оценявам 2009 година като трудна, но по-добра от очакваните прогнози за драстичен спад в строителния сектор.

Това каза  Валентин Вълев, председател на Варненската строителна камара.
 

"Ситуацията е по-скоро към бавно развитие, но все пак развитие, въпреки черните прогнози, че всичко ще бъде разрушено”, каза Валентин Вълев. Той допълни, че спадът е различен при отделните строителни фирми във Варна. Според него, фирмите оцеляват като се включват в конкурси за възлагане на проекти. Най-често обаче възложителите са общините и държавата, а те не плащат навреме, защото нямат финансов ресурс. Много от фирмите са спрели работа, като са освободили работниците си и при добро стечение на обстоятелствата ще възстановят работата си.
 

"В никакъв случай не може да се говори за фалирали фирми”, коментира Вълев и добави, че ресурсът на голяма част от строителните фирми са готовите жилища и при продажба отново ще започнат дейност. Висок интерес към купуването на жилища през годината е имало от страна на руснаците. „След облекчение на визовия режим и новите чартъри, руснаците вече проявяват интерес към закупуване на жилище в България”, каза Вълев.

Това е и причината много от фирмите в бранша да отчитат еднакви продажби през последните две години, въпреки финансовата криза.
"Всичко е въпрос на цена, защото и в това трудно време хората имат потребности, банките също започнаха отпускането на кредити и смятам, че спадът в продажбите не е толкова драматичен, колкото ни изглеждаше в началото на 2009година”, каза още Вълев.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии