Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Руският президент поиска да контролира разходите за строежа на големите обекти в страната


Руският президент Дмитрий Медведев поиска пряко да контролира разходите на средствата за строителството на олимпийските съоръжения в Сочи, за да е сигурен, че всяка рубла е изразходвана по предназначение.

На среща с ръководството на счетоводните състави в понеделник, президентът отбеляза, че в  Русия се строят големи съоръжения и, че изпълнението на тези проекти се наблюдава от цялата страна. Сред тези проекти той отличи изграждащите се съоръжения във Владивосток, които са част от подготовката за срещата на върха на АПЕК  през 2012 г., строителството на съоръженията за универсиадата в Казан през 2013 г. и на изграждащите се съоръжения за  олимпийските игри в Сочи през 2014.

"Естествено възниква въпросът: Дали парите които отиват там се използват по предназначение и доколко ефективни са тези разходи. За всичко, свързано със строителните проекти трябва да има специален контрол ", каза  Медведев.
"За изграждането на тези обекти са предвидени стотици милиарди рубли. И всяка една предвидена рубла трябва да се изразходва за целта”, каза в заключение президентът.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии