Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Руски сайтове пълни с оферти за български имоти

Руските сайтове за недвижимости са пълни с обяви за продажба на имоти в България. Според наши брокери това е показател за интереса на братушките към нашия пазар, най-вече в сегмента на ваканционните имоти.

За разлика от ирландците и англичаните, руснаците не купуват със спекулативна цел, а за да ползват имотите. Те не инвестират в каквото и да е, а предпочитат качествените имоти, разположени на първа линия до морето или с изглед към планината, ако са в ски центровете, пише в. "Монитор".

При руснаците продажба на ваканционно жилище в апартаментен комплекс на шпакловка и замазка трудно минава. Братушките искат за парите си имотът да е готов "до ключ", споделят брокери.

Най-много обяви за продажба на български имоти има в сайта prian.ru. Над 7000 от общо 24 000 оферти са за недвижимости в България. Предлагането в интернет страницата за нашата страна е във всички сегменти, като най-голям е делът на ваканционните имоти.

Интересни обяви има за Несебър, където се продават ваканционни апартаменти "на зелено" на цени от 750 евро за квадрат. Една от офертите е за имот от 64 квадрата, за който е обявена цена от 48 000 евро.

Според наши брокери руснаците предпочитат България за инвестиция в имот, заради близостта на страната и по-лесното общуване. Другата причина е носталгията на много от братушките по нашите черноморски курорти, където те са летували на младини.

Немалко от гражданите на РФ и другите бивши съветски републики се интересуват от жилища в апартаментните комплекси в балнеологичните центрове у нас, най-вече в утвърдените курорти - Сандански и Велинград. Някои от тях предпочитат да купуват имоти и в близкото до Банско с. Баня.

Друг фактор, който играе голяма роля за интереса на руснаците към нашия имотен пазар е бързото поскъпване на недвижимостите в Русия и най-вече в Москва.

Хората с по-ниски финансови възможности предпочитат да инвестират в имот зад граница, за да запазят парите си от обезценяване.

От страните от ЕС единствено Латвия ни конкурира в руския сайт, но прибалтийците са с над 2 пъти по-малко оферти.

Кипър, който е стара слабост на руснаците за инвестиции във ваканционни имоти е представен в сайта с над 2200 предложения за продажба. Испания, Черна гора и Турция също са далеч зад нас по брой на офертите, съответно 1981, 1089 и 1081.

Експерт.бг

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии