Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Рекорден брой иззети жилища заради дългове към банките в САЩ


Щатски банки иззеха през август, 95 400 жилищни единици от кредитополучатели с просрочени плащания по ипотечните заеми. Тази цифра е с 2% по-висока в сравнение с предишния абсолютен рекорд поставен през месец май тази година.

 

В сравнение с юли, броят на отчуждените жилища се е увеличил с 3%, а в сравнение с  август 2009 г., увеличението е с цели 25%. И още едно сравнение, през докризисната 2005-та, за цялата година са иззети само 100 000 жилища. 

 

През август тази година са назначени търгове за продажбата на 147 000 отчуждени жилища. Това е с 9% повече от юли, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни от изследователската компания RealtyTrac.

 

Според заместник-председателя на компанията Рик Шарга, положителен знак е намаляването на броя на нотификациите за отчуждаване на жилища с 1% от юли до август. Това подсказва, че в бъдеще броят на действително иззетите жилища може да бъде по-малък.

 

През април бяха премахнати държавните помощи за закупуване на първо жилище, целта е тези купувачи да се насочат към ипотечните търгове, на които цените обикновено са много по-ниска от пазарните като цяло. В крайна сметка, това може да увеличи продажбите на жилищни имоти в страната. Все пак, за да бъдат продадени всички жилища, които са част от балансите на банките, ще отнеме поне две години, казва Шарга. 

 

Като цяло, ситуацията на жилищния пазар в САЩ продължава да бъде изключително крехка. Безработицата продължава да е висока, което буди загриженост в страната и чужбина.

 

Заб. На снимката надписът в превод означава "ограничаване на достъпа". Тези надписи се поставят пред отчуждените жилища, а следващата стъпка след отчуждението е изземването и продажбата на жилището на така наречените "ипотечни търгове". 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии