Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Разходите след закупуване на имот във Великобритания могат да надхвърлят 30 000 лири

Британски експерти са установили, че една пета от всички купувачи на недвижими имоти в страната, не отделят достатъчно средства за придобиването им. Това от своя страна води до непредвидени допълнителни разходи.

 

Според финансовия портал Money.co.uk, за 21% от купувачите, средният размер на непредвидените разходи е около 23 000 британски лири. Такива разходи са данъците и таксите, както и възнаграждението на посредниците.

 

Освен това, през първата година след закупуването на имота, новите собственици в страната харчат средно по около 8 хиляди лири за ремонт и други подобни дейности. Оказва се, че около 23% от купувачите, не си правят предварителен сметкоплан за тези разходи, съобщава Property Wire.

 

По този начин, непредвидените разходи, могат да надвишат 30 000 лири. Купувачите предпочитат да ликвидират тази разлика в бюджетите си, за сметка на по-разширени ипотечни кредити, а така също и на кредитните си карти. Оказва се, че само 35% от купувачите, са си направили предварителено сметката и са в състояние да си платят разходите през първата година след придобиването на имота.

 

Това проучване показва, колко е важно, не само да се гледа стойността на имота, но също така да се вземат предвид средствата, които трябва да бъдат платени допълнително.  А в сегашната ситуация на пазара, която се характеризира с променливост на цените и относително ниски лихвени проценти, при едно добро финансово планиране, може да се икономисат средства при закупуване на недвижими имоти.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

Коментирай







Аз не съм бот  


« Обратно в статии