Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Разлог и Банско ще бъдат газифицирани

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е одобрила присъединяването на Банско и Разлог към газопреносната мрежа на "Овергаз", съобщиха от компанията. Мрежата ще захранва с компресиран природен газ 1250 битови и 112 стопански потребители.

Решението на държавния регулатор е взето след като местните власти в двете общини са изявили желанието си преминаването им на синьо гориво да се извършва от дъщерното газоразпределително дружество на "Овергаз". Компанията вече е построила 25-километрово газоразпределително трасе и прилежащите му съоръжения в двете общини. 12,5 км са в Банско, 9 км. в Разлог, 3,5 км свързват мрежата между градовете. Предвижда се екипите на "Овергаз" да изградят 80 км мрежа, за да покрият цялата територия на Разлог. В Банско тя ще е над 60 километра.

Газифициранни ще бъдат предимно обществени, битови и бизнес обекти. В Разлог на газ са 2 училища, 2 детски градини и завода за магнитни технологии, а в Банско–30 туристически комплекса. Очаква се газификацията на двете общини да завърши през 2014 година.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии