Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Район „Младост” във Варна се готви за зиматаПочистването на деретата, което започна през пролетта и ще завърши до края на ноември е една от основните превантивни мерки в очакване на зимата, стана ясно по време на заседанието на Районния съвет по сигурност и Щаба за координация на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи (СНАВР) при бедствени ситуации в район „Младост” във Варна.
 

С писма до фирмите, големите хипермаркети, училищата и детските заведения кмета на района Йорданка Юнакова напомни необходимостта от изграждане или актуализиране на състава на формированията (отряди, команди, групи, звена и други оперативни структури), изпълняващи защитни дейности в случай на заплаха или възникване на бедствие или авария.
 

Одобреният от кмета на района план за работата на Щаба (СНАВР) е разработен в изпълнение на указанията на областния управител на Варна за зимната подготовка. Основната цел е добра организация и координация между органите за управление на районната и общинските структури със снегопочистващите фирми, държавните институции и акционерни дружества (ЦСМП, „Е.ОН. България Мрежи” АД-регионален център Варна, „ВиК”ООД, VIVАСОМ, Областна Дирекция на МВР, Звено „Пожарна безопасност и спасяване” към Областна Дирекция на МВР-Варна).
 

Акцент в плана са критичните участъци от пътната мрежа в района, които затрудняват движението при обилен снеговалеж и ниски температури / ул.”Вяра”, ул.„Г.Пеячевич”, ул. „Ив.Церов”, бул.„Ян Хуняди”, бул.„Цар Освободител”-в участъка бул. „Хр.Смирненски” до ул.”Вяра” и бул. ”Република”-от бул. ”Сливница” до бул. „3-ти март”/. Опеределени са и местата, където канализационната мрежа се запушва и наводнява улиците при силни дъждове. В актуализираната карта за снегопочистването на района са включени и новите обекти /детски градини, хипермаркети и пр./

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии