Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Първият хотел от веригата "Армани" ще бъде открит на 21 априлПървият хотел от веригата "Армани" ще бъде открит на 21 април в най-високата сграда в света -"Бурж Халифа" в Дубай, новината бе съобщена от пресслужбата на компанията "Армани Хотели & Комплекси" ("Armani Hotels & Resots").

 

Хотелът ще разполага със 144 луксозни стаи, както и магазини, кафенета и ресторанти в стила на Армани и ще заеме 37 от всичките 160 етажа в 828-метровия небостъргач. Хотелът е изграден по съвместен проект на известния италиански дизайнер Джорджо Армани и дубайската компания за недвижими имоти "Emaar Properties".

 

Небостъргач "Бурж Халифа" получи името си на церемонията по откриването му, на 4 януари 2010 година. Тогава емира на Дубай-шейх Мохамед бин ал-Мактум, именува сградата на името на председателя на ОАЕ-шейх бин Халифа.

 

Месец след откриването на небостъргача, 124-тия етаж, на който се намира най-високата платформа за гледане в света беше затворен за посетители. Причина за затварянето бе  необходимостта от подобряване на енергийната система на сградата, включително и на асансьорите, чийто системи не издържаха на големия приток от посетители, запътили се към платформата за гледане.

 

Площадката отново бе открита за посетители на 04.04.2010 г. /неделя/.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии