Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Първият етап от строежа на „Гранд Мол Варна” приключи успешно

Успешно приключи първият етап от строителството на най-големия търговски център във Варна - „Grand Mall Varna“. Събитието бе ознаменувано по стар обичай с тържество пред вдигнат дюлгерски кръст на покрива.

Първата копка на комплекса бе направена през декември 2007 г. Инвеститор на обекта е „Оркид дивелопмънтс груп“. В края на август 2008 г. варненската фирма „Комфорт“ ООД спечели търга за главен изпълнител на обекта. Проектът е разработен от световноизвестните архитекти от M-Y-S (Moore-Yasky-Sivan Architects), които при реализацията на мола ще си сътрудничат с варненското студио LAGIS Ltd., с главен архитект Искра Николаева. Управлението на търговския център след откриването му ще се осъществява от екип на „Colliers International Property Management“.
 

Инвестицията в проекта е около 130 млн. евро. Разгънатата застроена площ на мола е около 130 000 кв. м. Към комплекса са проектирани и два небостъргача с височина 78 метра. Търговско-развлекателният център ще е на 4 нива и ще разполага с 50 000 кв. м магазинна площ. Предвидени са над 220 обекта за дрехи, обувки, аксесоари, спортни стоки, парфюмерия и козметика, стоки за дома, книги, техника, както и ресторанти и кафенета, заведения за бързо хранене, детски кът и др. Комплексът ще разполага с 1750 паркоместа, разположени на две подземни и пет надземни нива, свързани помежду си.
 

На обекта всеки ден работят между 1000 и 2000 души. Прогнозите на инвеститорите са през май 2010 г. да бъде прерязана лентата на „Grand Mall Varna“.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии