Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Първата атака на банка с взети заложници в България

На 25 март 2011 около 7:15 часа - похитителят излезе от банката с вдигнати ръце (на снимката от сайта на БТВ) и се предаде.
 
Остава да гадаем кой, какви изводи си направи от ситуацията. По форумите мненията са разнопосочни от такива, че "айдуците са видяли, че полицията не стреля" - до преекспонираното от медиите внимание към случая.
 
Мислите, с които аз се бора са: Дано не започне вълна от подобни атаки спрямо банките, защото този човек е имал неудачен живот - самотен и притиснат от безпаричието.
 
Представям си обаче човек съм семейство, който притиснат от банки и частни съдия изпълнители - се решава на отчаян ход за да им отмъсти. Дано не се стигне до подобни - реални сценарии
 
 
„Да не дава господ” - бихме казали в случая със заложниците в сливенската банка.

Понеже не са ясни мотивите на въоръжения – само можем да предположим, че докато банките се правят на ощипани госпожици и ни премазват с лихви – един наш сънародник не издържа и атакува банка.


Отчаянието е печелило битки, нанасяло е поражения, подтиквало е към дръзки действия – наречени отчаяни.

Каквото и да предполагаме – факт е, че когато разума престане да ни държи в съзнание – идва ред на безумния фанатизъм.

И в холивудските филми – банковите чиновници се крият зад институцията банка и се оправдават с нейните правила. За разлика от България – Америка е минала по пътя на дивия запад и гърмежа на оръжия за щяло и нещяло.
До този първи банков обир със заложници си мислехме както винаги, че на нас няма да се случи. Случи се – един българин престъпи границата – простреля охранител и докопа седем служители на Инвестбанк – банката на бизнес дамата Петя Славова.

Сега остава да гадаем какво си мислят банковите хора. Какво си мислят милионите българи – взети за заложници от същите, тези банки – не с оръжие, а с разстрелващи лихви. Колко от длъжниците на банките злорадстват и съчувстват на човека, който е сложил глава в торбата и е преминал общо-приетите граници на така нареченото гражданско общество.
Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии