Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Прозорец към хоризонта. Съвременен горски хотел Chicken Point Cabin

 

Chicken Point Cabin е изненадващо хармоничен модерен хотел с оригинална архитектура и емблематични елементи, съчетаващ функционалност и оригинална естетика. Автор на "горския" проект, е известното американско  архитектурно студио Olson Kundig Architects. 

 

 

Необичайната уютна къща, е разположена в живописна местност в Северно Айдахо (САЩ). Според архитектите, основната идея за изграждането на Chicken Point Cabin е била създаването на уютно и романтично убежище в гората, с големи панорамни прозорци, които да отварят къщата към прекрасната природа наоколо. 

 

 

Големите прозорци се отварят от всички основни двустайни помещения в сградата, по този начин хотелът сякаш се свързва в необичайна комбинация със заобикалящата го гора, разположена в близост до езерото и планински върхове, които се виждат на хоризонта. Материалите използвани при строителството - бетонни блокове и подова настилка, метал, дърво и шперплат - са били оставени в естественото им, почти сурово (необработено) състояние.

 

 

Това решение намалява разходите за строителство и формира естествена "горска" среда, които с течение на времето ще става все по-обаятелна, малко позастарена и интригуваща.

 

 

Технологията, чрез която се отваря "прозорецът към хоризонта”, е формирана от визуално изразителна система от ролки, шайби и макари, като кулминацията от тяхното действие е обединяването на интериора и живописната природа.

 

 

В допълнение към елементите на необичайната система на отваряне на масивните прозорци в къщата има и няколко дизайнерски обекта, който привличат вниманието и  създават уникална творческа среда, която не "влиза в спор” с природата заобикаляща  къщата.

 

 

Апартаменти са разположени на втория етаж, и дават възможност на гостите да се насладят на изгревите и залезите над красивото планинско езеро, без дори да е нужно да стават от леглата си.

 


 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии