Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Производствени и логистични сгради 2010: Логистичен Център Лидл България, с. Равно поле

 

 

инвеститор:
Лидл България ЕООД & КО

 

архитект:
арх. Александър Караджов Ателие Караджов ЕООД

 

изпълнител:
Строй консулт ЕООД

 

конструктор:
инж. Янко Янков

 

адрес:
с. Равно Поле ул. 3 март №1

             

 

Логистичен център Лидл България

 

Инвеститор:„Лидл България ЕООД” & КО.КД Архитект: "Ателие Караджов" ЕООД

Изпълнител: "Строй консулт" ЕООД

Конструктор:инж. Янко Янков

Адрес: с. Равно поле, Oбласт София

 

Логистичният център на Лидл България е разположен в землището на с. Равно поле, община Елин Пелин, съобразено с бърз и лесен достъп до столичния околовръстен път и автомагистрала „Тракия”.

 

Логистичен комплекс Лидл се състои от складова част за готова продукция на пакетирани бързо оборотни стоки и административна сграда. Обектът е разположен на терен около 138 хил. кв.м., застроена площ около 42 409 кв.м., от които 38 000 кв.м. за логистичен център (колкото 6 футболни игрища) и 4 500 кв.м. РЗП административна част.

 

Характеристики на логистичен център:

 

Обем: 400 000 куб.м.

Дължина: 300 м.

Ширина: 125 м.

Средна височина: 12 м.

Отделение за охладени и дълбокозамразени храни: около 9 200 кв.м.

Паркоместа: 36 бр. за товарни камиони/ 262 бр. за леки автомобили

Товаро-разтоварителни рампи: общо 116 бр., от които

рампи прием стока: 54 бр.

рампи изход стока: 41 бр.

рампи хладилна зона: 21 бр.

- Подово отопление във всички нехладилни помещения: обща дължина 52 км.

- Складов капацитет: 25 000 палетоместа

- Стойност на инвестицията: 56 млн. лв.

 

В складовата база са обособени различни зони за съхранение на стоки, които изискват както различна температура, така и влажност на въздуха. В сектор дълбокозамразени продукти се съхраняват дълбокозамразените продукти: месо, риба, пилешки продукти, пици, сладолед и др. Капацитетът е 1 238 палетоместа. Температурата в сектора е -28°C. Служителите работят в сектора със специална екипировка, защитаваща тялото от ниските температури. В сектор охладени продукти се съхраняват продукти като кисело и прясно мляко, млечни продукти, колбаси и други. Капацитетът е 1 430 палетоместа. Температурата в сектора е 2-4°C. Подобно на замразените продукти и охладените се комисионират в самите сектори, а транспортирането им до магазините се извършва в специални хладилни камери, запазващи необходимата температура.
Капацитетът на сектор прясно месо се променя според необходимостта на сезона. Температура в сектора е 0-2°C. Капацитетът на сектор плодове и зеленчуци е 744 палетоместа, разделен на два сектора с различна температура. Стоки с по-дълъг срок на годност, като напитки, консерви, олио, чипс, зърнени закуски се съхраняват в стелажния сектор с капацитет 9 444 палетоместа. За продукти като шоколадови изделия, изискващи специфично съхранение, са обособени отделения, където температурата е 18°C. Блок зоната за продукти като напитки, брашно, захар, перилни препарати и други е с капацитет 3 306 палетоместа. Ротацията на стоката във всички сектори се извършва на принципа „FirstInFirstOut”.

 

Опазване на околната среда

 

Лидл въвежда и използва екологични, високо ефективни технологии. За пример – електроснабдяването: Добиването на отпадъчна топлина от нашата собствената охладителна система покрива около 60% от необходимата енергия за отопление. По този начин се щадят природни ресурси. Използването на подово отопление в нехладилните помещения е оптимален вариант за снабдяване на логистичния център с енергия, добита по природосъобразен начин. Топлината, която се отделя от охладителната система и не се използва за отопление, се отвежда и съхранява в съседен топлинен кръг. Така значително се оптимизира количеството усвоен енергиен ресурс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии