Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Проектът „City of Fountains” в София


В една от най-популярните и бързоразвиващи се зони на София се превръща районът на квартал "Младост 4". Само за последните няколко години тук бяха построени най-големият бизнес комплекс в страната-"Бизнес парк София", редица хипермаркети - "Хит", "Технополис", "Комо", мултиплексът "Арена", строи се жилищният комплекс "Резиденшъл парк София", а наскоро отвори врати и търговският център "Принцес аутлет". Планираните тук в следващите години висок клас обекти - предимно офис и жилищни комплекси, превръщат района в един от най-търсените квартали в София.
Един от интересните проекти е

многофункционалният комплекс „City of Fountains”,

един от най-големите от подобен тип в София, със собствена атмосфера и всички необходими удобства за модерната градска среда. Районът на бъдещия "Град на фонтаните" ще бъде обслужван от една най-развитите транспортни мрежи в града. Откриването на метростанция "София бизнес парк" през 2010 г., която ще бъде разположена на 5 минути пеш от City of Fountains, ще намали времето, необходимо за достигане до идеалния център на града до 10 минути, а с разширяването на Околовръстното шосе кварталът ще се превърне в една от най-добрите части на града в инфраструктурно отношение. Летище София е само на 10 минути с кола, а достъпът до двете главни пътни артерии на България - магистралите "Хемус" и "Тракия", е бърз и удобен.

Площта на поземления имот, в който се изгражда комплексът, е над 35 хиляди квадратни метра, върху които ще бъдат разположени

18 жилищни и 2 офис сгради,
мултифункционални спортни игрища, вътрешен и външен басейн, СПА и фитнес център, детска градина и езиков център, места за забавления, заведения за хранене, супермаркет, оптимален микс от магазини, фризьорски салон, зъболекарски кабинет, аптека, химическо чистене. Всички те ще бъдат на разположение на посетителите и гостите на комплекса и ще осигуряват максимално удобство за жителите. В съседство на комплекса се намира зона, който ще се развива като парк и място за отдих, спорт и свободно време.
Основен акцент тук са

фонтаните

които правят проекта единствен по рода си за страната. Международна компания проектира ландшафта, който включва много зеленина и свободно пространство, обединява отделните елементи на комплекса и създава атмосфера на уют, свежест и близост до природата. Проектирането и изграждането на комплекса са подчинени на концепцията той да се развива не просто като съвкупност от еднотипни сгради, ситуирани на едно място, а като истински жив, растящ и "дишащ" организъм.
Фасадите на сградите са окачени, материалът - керамика и стъкло, а мотивът - енергийна ефективност, естетика и издръжливост. Интериорният дизайн на фоайетата и общите части допълва усещането за комфорт. Материалите, които се използват, са премиум клас, асансьорите са безшумни-OTIS и ORONA, дограмата-SCHUCO, трикамерна, с нискоемисийностъкло. Инвеститорите са се постарали да обърнат внимание на всеки детайл, което дава резултат в някои екстри като инсталиран климатик във всяка стая и масивни еднотипни входни врати, включени в стандартния пакет. Идеята е да се запази непроменен обликът както на фасадите, така и на общите части.
При изграждането на комплекса инвеститорът използва опита си, натрупан при менажирането на бизнес проекти в различни страни по света и в най-разнообразни икономически сфери.
Жилищният комплекс City of Fountains предлага

750 апартамента

с площи от 50 кв.м до 200 кв.м. Изборът включва и типове жилища, които все още не са познати в България, като подпокривни лофт-апартаменти, които станаха хит в последните години в Лондон и Ню Йорк, особено сред млади професионалисти с модерен стил на живот, които предпочитат нетрадиционни обеми на жизненото си пространство.
Между 1100 и 1500 евро с ДДС е цената на квадратен метър апартамент в комплекса, което при средна цена 1200 - 2100 евро за подобен тип комплекси прави проекта на "Каррат груп" привлекателен. Комплексът предлага различни нива на управление на собствеността, като базовата такса от 6 евро на кв.м на година включва поддръжката на общите части, зелените площи и охрана в сградите.

Главен изпълнител на строителството е СД "Бокал-С-Боков и сие". Архитектурата е на проектантско бюро "Румина АМ" ЕООД.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии