Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Продават хотели по Черноморието на изгодни цениВ момента масово се продават хотели по Черноморието. Предлагането многократно надхвърля търсенето.

 

Около 70 на сто от офертите са за презастроеното Южно Черноморие. В пъти по-малко са на север. Много от тях са на пазара поне от година, но все още нямат нови собственици. Най-често хотелиерите са принудени да се разделят с имотите си заради задължения към кредитори.

 

Това се дължи на факта, че повечето хотели са построени с кредити, но поради неуспеваемостта да се запълнят, хотелиерите изпитват голяма трудност да покрият своите кредитни задължения и поради тази причина прибягват до продажба.

 

Естествено кризата в туризма също оказва влияние. Първо хотелиерите не могат да договорират 100% базите си, в следствие на това не могат да си обслужват кредитите и не им  остава нищо друго освен да мислят за продажба, да прехвърлят отговорността на друг или да го дадат под наем.

 

Част от хотелите които се продават не отговарят на съвременните стандарти, като екстри и услуги, или пък са по-отдалечени от брега.

 

Като цяло цените започват от 400 хиляди и надхвърлят 10 милиона евро. Но реално сключените сделки в повечето случаи са на по-ниска цена от първоначално обявената.

 

По-малко се търсят големите хотели, по-голямо е търсенето на по-малките до 500 хиляди евро крайна цена. Интерес към тях проявяват инвеститори от среден клас и в момента предимно руски клиенти.

 

Освен хотели, край морето се продават и много апартаменти намиращи се в курортните комплекси.

 

Съветът за хората с много пари в брой е да купуват сега, защото цените няма да падат повече.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии