Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Продават Кулата на Лондон

Първият небостъргач, построен в лондонското Сити, се продава за 462 милиона долара(339,333 милиона евро или 299 милиона британски лири), съобщава "Блумбърг". Високата сграда която официално се нарича нарича Tower 42 (Кула 42) е разположена на Old Broad Street и е собственост на компаниите BlackRock Inc и Hermes Real Estate Investment Management Ltd. Агент по продажбата на зданието е консултантската компания Jones Lang LaSalle.

 

Продавачите на сградата се надяват да се възползват от продажбата. Цените на офис имотите в Лондон след падежа през миналата година, отново са в активна фаза на растеж и за такива обекти като Tower 42 бързо се намират нови собственици.

 

Подобно придобиване би било от полза и за купувача. Тази година наемния пазар в столицата на Великобритания се оживи, а предлаганият за продажба небостъргач доскоро бе най-високата офис сграда в центъра на Лондон. Освен това, в центъра на града винаги има липса на офис пространства.

 

Сградата е построена през 1980 г., височината на небостъргача е 183 м.-по този параметър Кула 42 заема шесто място сред другите небостъргачи в Лондон. Сградата се намира на пет минути път от Централната банка на Англия и станцията на метрото "Liverpool Street".

 

Компаниите BlackRock Inc и Hermes Real Estate Investment Management Ltd закупиха небостъргача през 1998 г. Първоначално сданието бе заето от международното подразделение на National Westminster Bank, а сега е седалище на Royal Bank of Scotland Grooup. В допълнение към Кула 42 има още пет сгради разположени наблизо.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии