Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Прочутият надпис „Hollywood” може да изчезне заради строежа на нови сгради

Оказва се че доскорошнити испанси и настоящите български проблеми, със безразборното застрояване,  ги има и в САЩ.

Така например строителството на нови луксозни жилищни сгради и вили, в източната част на планината Санта Моника, в района на „Холивуд”, заплашва да заличи известният на цял свят надпис „Hollywood”.

 

Историята е следната: Преди две години  земята до надписа е била обявена за продажба за сумата от 22 млн. долара от инвестиционната група „Fox River Financial Resources”. Тази инвестиционна група пък е придобила терена през 2002 година  срещу сумата от 1,675 млн. долара. Засега нов собственик на терена няма, но  има осъществено ново луксозно строителство от страна на настоящия собственик на земята.

 

Бурното строителство на хълма вече почти закрива някои от буквите на надписа.  Преди няколко години се появява и една фондация, която иска да откупи земята и да спаси надписа. Това тя смята да направи като включи този терен към намиращия се в съседство „Грифин парк”. Когато терена стане част от парка няма да може да бъде застрояван.

 

Тази фондация съставена от природозащитници и представители на местната власт е събрала вече над седем милиона долара и търси начини да набере  още средства за спасяването на символа на „Холивуд”.


 

За да бъде сигурна, че именно тя ще стане купувач на земята обаче, фондацията трябва да се сдобие с недостигащите й пари за сделката до 14 април, когато изтича срокът, в който тя би имала ексклузивно право на покупка. След този срок всеки би могъл да стане новият собственик на прочутия терен и да прави с него бизнес както го разбира, а това означава, че има голяма вероятност надписът да остане само в по-старите холивудски филмови продукции.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии