Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Природен парк „Златни пясъци“ във Варна, ще изгражда инфраструктура за екотуризъмПо проекта "Варненска инициатива за опазване, поддържане и възстановяване на природен парк Златни пясъци" се предвижда изграждане на нова инфраструктура за екотуризъм в него, при представянето на проекта директорът на дирекция "Природен парк "Златни пясъци" Юлия Тумбаркова.

 

Планира се също и изграждането на информационен заслон в близост до Аладжа манастир и популяризирането на значението и опазването на биологичното и ландшафтното разнообразие в парка.

 

Сред целите на проекта е ограничаване на силния урбанистичен натиск, както и намаляване на загубите на биологично разнообразие в парка чрез възстановяването на черната елша, посочи още Тумбаркова.

 

Проектът е по оперативна програма "Околна среда", а финансирането е чрез Европейския фонд за регионално развитие. Партньори на парка в осъществяването на проекта са Регионалната дирекция по горите и Регионалната инспекция по околна среда и води във Варна.
 

Продължителността на проекта е три години, а общата му стойност - 889 143 лева.
 

Природен парк „Златни пясъци“ е най-малкият (13,2 кв. км) от 11-те природни паркове в страната и се намира се северно от Варна в близост до едноименния варненски курорт. Обявен е за защитена природна територия през 1943 г.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии