Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През март 2010 г. стартират шест инфраструктурни мегапроекта


Инфраструктурните проекти са в напреднала фаза и от март 2010 г. започва изпълнението им,  като антикризисна мярка, подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
С държавни заеми ще започне изпълнението на четири проекта. С пари от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще се реализират пътен възел Бургас-“Меден рудник” и около 2 км от Софийски околовръстен път–Южна дъга, което е участъкът от „Симеоновско шосе” до „Младост 4”. Общата стойност на пътния възел е 11,2 млн. евро. От тях 7 млн. евро ще бъдат от ЕИБ, а останалите са национално съфинансиране. 12,7 млн. евро ще бъдат вложени в Южната дъга на столицата. От тях 8 млн. евро са кредит от финансовата институция, а останалите от републиканския бюджет. И двата проекта ще се реализират в периода 2010-2012 г.
С държавногорантиран заем до 127 млн. евро от Световната банка ще бъде подкрепен проектът „Стабилизиране на железопътната инфраструктура в периода 2009-2010”.
 
Проектът „Техническа инфраструктура 2010-2013 г.” ще стартира с кредит от 34,3 млн. евро, предоставени от KfW. Той ще се изпълнява от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. С тези средства ще се укрепи икономическата и туристическата инфраструктура, като ще бъдат предприети необходимите мерки за справяне със свлачищата и наводненията в градовете Русе, Силистра, Поморие и др.
Световната банка ще финансира с до 81 млн. евро друг проект на МРРБ-„Развитие на общинската инфраструктура”. С тези средства ще се финансира доизграждането на язовирите „Пловдивци”, „Нейковци” и „Луда Яна”, а „Студена” ще се реконструира. Предвижда се и изработването на 48 плана по новия Закон за водите.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии