Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През 2010 г. в Русия ще бъдат изградени 60 млн. кв.м. жилищни площи

През настоящата 2010 година в Русия ще бъдат изградени около 60 милиона кв.м  жилища. Това съобщи началникът на Министерството на регионалното развитие на Руската федерация Виктор Басаргин, на заседание на  Съвета на федерацията на Русия.

 

Според него, през 2009 година, в страната са били изградени 59,8 милиона квадратни метра, при запланувани 52 милиона квадратни метра. Най-много жилища са построени в района на Москва и в Башкирия.

 

"Жилищното строителство се развива, благодарение на взетите от  Министерството на регионалното развитие  мерки, за премахване на административните бариери. Тази година  ще работим за засилване на държавния контрол върху нелегалните фирми”, съобщи Виктор Басаргин.
„Благодарение на тези мерки, планираме жилищното сроителство през настоящата година да достигне 60 милиона квадратни метра", каза още Басаргин.

 

Освен това ръководителят на министерството отбеляза, че до края на годината, за разглеждане от правителството ще бъдат внесени предложения, за нови строителни стандарти, близки до тези в Еропейския съюз.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии