Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През 2010 г. Украйна ще инвестира почти 2,5 млр.евро в обектите за Евро 2012Украинското правителство планира да изразходва през 2010 г. 26 милиарда гривни (2,459 милиарда евро) за подготовка на обектите, на които ще се проведат финалите на Европейското първенство по футбол през 2012 година (Евро 2012), заяви в сряда заместник министър-председателят Борис Колесников.

 

Евро 2012 ще се проведе в украинските градове Киев, Донецк, Лвов и Харков и в полските градове Варшава, Вроцлав, Гданск и Познан. В края на март, президентът на УЕФА Мишел Платини изрази загриженост за хода на строителството в Украйна, заявявайки, че страната може да загуби правото да бъде домакин на турнира, ако в частност не беше завършена навреме футболната арена в Киев.

 

Заместник министър-председателят посочи, че правителството е решило да отпусне също и  200 милиона гривни (18,9 млн. евро) от държавния бюджет, за изпълнението на работите по подготовката за първенството, по-специално, реконструкцията на националния спортен комплекс "Олимпийски" в Киев, на стадиона и летище в Лвов, както и изграждането на терминален комплекс на летището в Донецк.

 

Според Колесников, за да се гарантира изграждането на транспортната инфраструктура, както и инфраструктурата на летищата в градовете Донецк и Лвов, през тази година от държавния бюджет са били отпуснати 188,8 милиона гривни (17,840 млн. евро) за транспортната и 30 милиона гривни (2,780 млн. евро) за летищната инфраструктури.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии