Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През 2010 г. ЕВН ще инвестира над 6 млн. лева в Област Стара Загора

Инвестиционната и ремонтна програма на EVN Bulgaria за Стара Загора през 2010 г. е продължение на програмата от 2009 г. За тази година в Областта дружеството инвестира общо 7,8 млн. лева в различни проекти за подобряване качеството на електрозахранване. През 2009 г. бяха изградени 19,4 км нови електропроводи средно напрежение, 135 км нови електропроводи ниско напрежение и 24 трафопоста.

За периода 2006 - 2009 г. EVN Bulgaria е вложила в областта 20,3 млн. лева за инвестиции и ремонти. Допълнително се влагат средства за ново присъединяване към мрежата на различни обекти.

През следващата година дружеството ще продължи с проекти за инвестиране в електроразпределителната мрежа и съоръжения - във всички общини в областта, както по-големи градове, така и по-малки. Някои от по-важните проекти на обща стойност 6.1 млн. лева за 2010 са:

. в гр. Стара Загора ще се вложат над 745 000 лева: реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне меренето на границата на собственост в кв.Лозенец, както и подмяна кабели средно напрежение;
. допълнително 3 трафопоста ще бъдат оборудвани с телеуправление;
. ремонт на въздушeн електропровод Радунци за 265 256 лв;
. реконструкция мрежа ниско напрежение и изнасяне измерването на ел.енергията на границата на собственост в селата Трънково, Гита, Преславен и Яворово за над 730 000 лева;
. реконструкция на въздушен електропровод средно напрежение Кирилово за 177 990 лв. и др.

"Инвестиционната и ремонтна програма 2010 за Област Стара Загора продължава концепцията на дружеството за подсилване на мрежата в региона. Тя съдържа важни проекти за повишаване сигурността на захранване с електроенергия" коментира г-н Волфганг Хумер, член на новия мениджмънт на ЕВН България Електроразпределение АД.

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии