Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През 2010 г., новооткритите търговски площи в Европа може да достигнат 6,1 млн. кв. м
Обемът на новооткритите търговски площи в Европа през 2010 г. може да достигне 6,1 милиона кв. м., това е с 34,4% по-малко от 2008 г., се казва в проучване на консултантската компания "Cushman & Wakefield".

 

"През 2009 г. в  Европа станахме свидетели на най-резкия спад в строителството през последните 15 години. През миналата година бяха въведен в експлоатация около 7,4 милиона квадратни метра търговски площи, което е с 19% по-малко, отколкото през 2008 година. През 2011 г., размерът на новопостроените търговски площи ще бъде намален до 5 млн. кв. м. ", - казват експерти на компанията, добавяйки, че това може да бъде най-ниската ставка в Европа през последните седем години.

 

В материалите на "Cushman & Wakefield", се посочва, че Русия в момента е водеща по обем на планирани за откриване  преди края на 2011 г. търговските площи-около 2,5 милиона квадратни метра.

 

Според изследването на компанията Румъния от седмо място е отишла на девето място. Там е планирано до края на 2011 г., да бъдат изградени и открити, 130 хиляди квадратни метра търговски площи, което е с цели 82% по-малко в сравнение с рекордната 2008 година.

 

"През 2009 г. най-много търговски площи бяха въведени в Италия, Франция и Испания. На фона на пазарната ситуация, най-стабилна се оказа Италия. Там само 20% от планираните за изграждане търговски площи, за периода 2010-2015 са замразени. В момента в Италия се изграждат един милион квадратни метра търговски площи", се посочва в проучването.

 

Франция също поддържа горната си позиция, там се строят около 800 хиляди квадратни метра търговски площи.

 

"Пазарът на търговски площи се развива и се възстановява много добре в Русия, Турция и Полша. В същото време много от западноевропейските пазари са се съсредоточили върху възстановяването на търговията на дребно", посочва в материалите експертът в Cushman & Wakefield, Александър Колпаерт.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии