Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През 2009 г. в Несебър бе завършен най-мащабният аквапарк на Балканите

Изминалата 2009 година беше изключително трудна за строителния бранш. Това доведе до замразяването на редица стартирали проекти в страната. През годината, белязана от кризата, все пак бяха завършени и няколко интересни обекта. Такъв е „Аквапарк Несебър“, който бе изцяло приключен през лятото на 2009 г. Това е най-мащабната реализация за увеселителен парк на Балканите, с площ 46 000 кв. м. Съоръжението се характеризира и с най-много по вид и екстремност атракциони в България.

 

„Аквапарк Несебър“ е изграден на два етапа. Строителството му е стартирало през септември 2004 г. Първата част от комплекса е реализирана до юни 2006 г, а втората фаза приключва три години по-късно - през юни 2009 г.
Инвеститор е „Парадайз Холидей“ ООД. Проектанти са архитектурно студио „Миодизайн“, „Градински свят“ ЕООД и инж. Илиян Балабанов. Изпълнителите на обекта са „Коев“ ЕООД, ЕТ „Марти - Атанас Димитров“ и „Градински свят“ ЕООД.
„Аквапарк Несебър“ предлага над 20 атракции. Модерните пързалки, тунели и басейни впечатляват както с размерите си, така и с безопасността си. Комплексът разполага с около 15 000 кв. м
водни площи. Общата дължина на пързалките в увеселителното градче е повече от 900 м. Те са разположени сред екзотични замъци, водни басейни, заведения за хранене, открити барове и зеленина.

Най-големият басейн в парка наподобява формата на огромна пеперуда. В него може да се плува от едното крило до другото и без да се излиза от водата да се стигне до водния бар. В центъра на басейна „Пеперуда“ е изграден амфитеатър.
Замък с големи тераси и кули, чиято височина достига 32 м, носи приказния стил на аквапарка. През него минават едни от най-екстремните водни атракции - „Цунами“, „Вулкан“, „Лампа на Аладин“ и трамплините с четириметрови по дълбочина басейни и пързалки, спускащи се от 22 м височина - „Камикадзе“ и „Космическа забивка“.
„Аквапарк Несебър“ разполага и с разнообразни места за хранене. В три полузакрити бара с различни фасади е разположено „бързото хранене“, а в тихата част на парка сред зеленина е сепариран ресторант с интернационална кухня.
Всички сгради с малките си и големи обеми, част от цялостния бутафорен декор на приказен средновековен град, са обединени и украсени от много елементи и мебели от патинирано ковано желязо. Усещането за истинска приказност и уют се допълват от озеленяването.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии