Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Превръщаме се във финансови роби на жилищата си !
Народната мъдрост гласи "Да имаш лошо, да нямаш още по-лошо". Тази стара максима е много актуална днес, за европейците и техните жилища. Оказва се, че европейците в настоящият момент, са принудени да заделят по-голяма част от доходите си за жилищата в които живеят. Сегашните разходи са се увеличили с близо 4 пункта, спрямо разходите от преди 10 години.

Тази тенденция която всички усещаме по джоба си, е много точно отразена в последният годишен доклад на Европейската комисия за социално положение.

Докладът сочи, че средно европейците изразходват една пета от наличния си доход за жилище. В Европа около 30% от жилищните разходи са за наем или погасяване на ипотечен кредит. Останалите 70% са разходи свързани с ремонтни дейности, поддръжка и горива.

Още по-големи финансови роби на жилищата си, са хората от новите държави членки от Централна и Източна Европа. В по-голямата си част, те са притежатели на собствени жилища, а  разходите им за ремонтни дейности, поддръжка и горива възлизат на близо 90% от общите жилищни разходи.

В доклада се разглежда и качеството на жилищата. Оказва се, много европейци считат, че живеят в условия под необходимият стандарт. Хората пък с ниски доходи имат проблеми с подсигуряване на жилище.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии