Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Предстоят спешни промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ)


Спешно ще се иска промяна на Закона за устройство на територията (ЗУТ), за да може да се ускорят проектите по строителството на магистралите. Това обяви регионалният министър Росен Плевнелиев по време на работна закуска, организирана от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). До края на годината новите текстове трябва да бъдат одобрени от парламента, уточни министърът.
 

До месец октомври ще бъде готова тръжната документация за магистрала "Тракия", а самият конкурс за избор на изпълнител ще започне през ноември, каза още Плевнелиев. Самата магистрала трябва да се пусне в експлоатация по цялата си дължина до лятото на 2012 г. Проблем е скоростта, с която трябва да се работи. Досега са били строени средно 11 км на година, нормата за следващите години трябва да е 70 км. Магистрала "Хемус" засега остава на опашката, предстои да бъде продължена, добави той.
 

Министърът обяви още, че програмата на МРРБ, която обхваща период от четири години, трябва да е готова до две седмици и ще бъде официално обявена на интернет страницата на министерството. Плевнелиев изрази увереност, че финансирането на всички проекти от нея ще бъде осигурено.
 

Основна точка от новата програма ще бъде оперативна програма "Регионално развитие", която трябва да започне до февруари следващата година. Ще бъдат реализирани проекти за близо 1,6 млрд. евро. Приоритет в работата на министерството е и темата води и отпадъчни води, но според министър Плевнелиев проблемът е с недостига на средства за изграждане на пречиствателни станции.
 

Друг акцент в работата на МРРБ ще бъде и програмата за саниране на жилищни сгради, съобщи преди време министърът и обяви, че амбицията му е тя да стане пример за успешно публично-частно партньорство

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии