Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Правителството ще гласува Бюджет 2010 година


Очаква се кабинетът да гласува окончателния вариант на Бюджет 2010 г. В проектодокумента е записано намаляване на осигуровките с два процента и замразяване на пенсиите и заплатите в бюджетната сфера поне до средата на следващата година. Данъците няма да се вдигат. Заради скок в акциза върху тютюневите изделия обаче от догодина ще поскъпнат цигарите.
Бюджет 2010 г. е планиран при спад на икономиката от два процента догодина. Целта е да се постигне балансиран бюджет-тоест приходите и разходите да са еднакви. Въпреки че няколко поредни години страната ни води политика на излишъци, каквато е записана и в Бюджет 2009 г., е по-вероятно тази година да завърши с дефицит, според повечето специалисти.
Минималното и максималното обезщетение за безработица остават непроменени, както и максималният осигурителен праг. От догодина много държавни служители ще останат без работа. До края на тази година 15 % от чиновниците в министерствата ще бъдат освободени.
Като цяло данъчната политика се запазва. Предвижда се обаче корпоративният данък за хазарта да скочи от 10 на 12 %. Ще се вдигне и акцизът върху цигарите, като събраните средства ще бъдат насочени към здравеопазване.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии