Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Правителството на Южна Корея „подгрява” имотния пазар в страната


Правителството възнамерява да отмени ограниченията за максимален размер на сумите по издаваните ипотечни кредити, а така също и да не увеличава данъците при покупка и регистрация на недвижимите имоти.

 

Такива мерки се въвеждат с цел да се стимулира активността на купувачите. Те ще се прилагат за около 90% от всички жилища на пазара на недвижими имоти в Сеул. В другите региони на страната, тези нововъведения са вече в сила, съобщава Asia Property Report.

 

От октомври миналата година, броят на сделките с недвижими имоти в Южна Корея постоянно намалява. В Сеул за последните четири месеца, намалението е с 50-60%. Тази ситуация води от една страна до свръхпредлагане, но от друга страна цените се увеличиха макар и незначително. През второто тримесечие увеличението е с 0,3 спрямо първото тримесечие и с 3,2% на годишна база. 

 

Споменатите по-горе инициативи на правителството ще спомогнат да се избегнат огромните цени и да се осигури естественото развитие на пазара. Това е в интерес на самите корейци, при положение, че цените на жилищата ще станат по-достъпни. Що се отнася до чужденците, властите  използват "стръв" , като обещават документи за пребиваване на тези, които инвестират в местния пазар на недвижими имоти не е по-малко от 500 хиляди долара.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии