Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Правителството на Сингапур "затегна гайките" на пазара на недвижими имоти


Днес, понеделник, 30 август, в града-държава, влязоха в сила новите правила за купувачите на недвижими имоти, предназначени да "охладят" покачването на цените.

 

Купувачите, които са закупили имот чрез ипотечен кредит, но все още не са изплатили дълга си, и в същото време искат да изтеглят нов кредит за втори имот, имат право да получат до 70% от стойността на желания имот (а не 80%, както досега). 10% от цената на имота трябва да се плати в брой, а не 5% както бе досега, съобщава Market Watch. 
 

 

Вече има данък, който се налага в случай, че имота бъде продаден на друг в рамките на три години след придобиването му. По рано този срок бе само една година.
 

 

Като основна причина за въвеждане на тези мерки, правителството на Сингапур изтъква безпокойството си,  относно бързото нарастване на цените на имотите в града-държава.
 

 

"Независимо от факта, че темпът на нарастване на цените за частни жилищни имоти през последните три тримесечия се забави, през първата половина на 2010 г., цените са скочили  с 11%. В резултат на това бяха надминати дори рекордните ценови стойности от 1996 г.,” се посочва в изявлението на правителството.
 

 

Министърът на националното развитие Ма Боу Тан, предупреди за последствията, които очакват Сингапур поради това повишение на цените: "Когато се пръсне балона, трудни времена ще настъпят не само за физическте лица, но и за цялата икономика”, посочи той.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии