Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Правят зелени училища в Ботаническата градина на Варна

Община Варна ще прави зелени училища, съвместно със софийския университет “Климент Охридски” в Ботаническата грдадина край к.к “Св. Константин и Елена”. Кметът Кирил Йорданов е поел ангажимент Варна да осигури средства за създаване на база от бунгала на територията на парка. Местната администрация се е наела да изработи целогодишна програма за развитието на дейността.

Археологическите разкопки на територията на парка трябва да приключат до края на тази година, след което Тракийската гробница ще бъде отворена за посещения. По повод информациите за злоупотреби с градината Йорданов напомни, че собственикът й е Софийският университет “Св. Климент Охридски”.
 

Ботаническата градина е място за научно-изследователски и проучвателни дейности, както и център за екотуризъм, отбеляза Кирил Йорданов. Съвсем скоро трябва да бъде променено и името на автобусната спирка, която се намира в близост до “Брезите” на “Екопарк - Варна”.
 

Не на последно място общината и софийското висше учебно заведение ще обединят усилията си, за да кандидатстват заедно по европрограми. Намеренията са да превърнем Университетската ботаническа градина в най-големия екопарк на Черноморието, допълни Кирил Йорданов.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии