Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Правят одит на Национална агенция “Пътна инфраструктура”


Народното събрание възложи на Сметната палата одит за финансовото управление на бюджета и имуществото на Националната агенция "Пътна инфраструктура",
Депутатите решиха да се провери финансовото управление на бюджета и имуществото за периода от 1 януари 2008 г. до 30 юни 2009 г., както и процедурите по възлагане на обществените поръчки между 1 януари 2007 г. и 30 юни 2009 година.

 

До 30 ноември тази година  Сметната палата трябва да внесе в Народното събрание доклад от одита на Националната агенция "Пътна инфраструктура". Последният извършен одит на Сметната палата на финансовото управление на агенцията е за периода 1 януари 2006 г.-31 декември 2006 година.

 

Открити са груби нарушения на процедурите по закона за обществените поръчки и одитният доклад и материалите към него са изпратени на главния прокурор, посочва в мотивите си вносителят Менда Стоянова от ГЕРБ. По време на дискусията тя заяви, че най-важното е да има гаранции, че повече тези нарушения няма да се повтарят. Дава ли Законът за Сметната палата достатъчно основания на Сметната палата да изисква и контролира спазването на нейните препоръки, попита тя. Стоянова отбеляза, че важното е занапред в държавните структури да има постоянен превантивен контрол, който да не допуска да се констатират нарушения едва на следващата година.

 

Огнян Пейчев от "Атака" отбеляза, че според него трябва да се увеличат правомощията на Сметната палата. Той посочи като слаба страна и липсата на строителни инженери в Сметната палата. Кой тогава извършва проверките и контролира инвестиционните проекти, попита той.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии