Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

По случай пускането на г-н Гуцанов от 'Икаруса'

„Икарус” с мръсна газ се изнесе от спирката. Натъпкан с метанови бутилки, възкръсна за нови 1 000 000 км. по необятните и равни варненски улици. Бутилките са всъщност натъпкани с &aposрайски газ&apos - в случай, че някой от пътниците се превъздигне - да подиша малко за да не буйства излишно.

Преди да потегли, разтърси въздуха с гордия си ауспух и задимя с омайващ дим чакащите на спирката. Замаени от газовете чакащите се втурнаха в мъртва хватка да докопат каквото и да е там – перила, плът – за да се качат в автобуса. Илюзия, че са попаднали в рециклиран автобус Рено – последна дума на раздрънканите, варненски, автобусни превози.

Интересно, че управляващите Община Варна не ползват луксозните парижки и закупени от тях автобуси за градския транспорт, а ползват расовите си лични и служебни автомобили!?

Интересно дали и собственика и служителите на единствения, масов превозвач Транстриумф – триумфират, прибирайки се в собствените си автобуси към къщи. Или пътувайки към работното място ги избягват заради прекаления озон, изпускан от отводите за климатици!?
Без майтап – дали има заповед, която забранява пускането на климатиците за да не измръзнат варненци. Друго си е да обменят газове и въздишки. Виждал съм с очите си как пътници жертват левчето и слизат за да поемат прохладен дъх в 40 градусовата жега извън автобуса. После пак се качват, подмамени от удобството да плащат за задух и натопорчени контрольорки – специално подбрани с наднормено тегло за да наместват с телата си разюздалите се пътници. Въпреки европейските напъни против тютюно-пушенето на обществени места, шофьори на Транстриумф продължават да доказват, че всъщност с техния, просташки навик трябва да се съобразяват всички.

Иначе, ще последват навика на въздържащите се – да чоплят семки.

През сълзи си спомням следната случка: Млад баща се беше качил и закупил за себе си и съпругата билети. Съпругата слезе за да заведе детето в детвската градина, а мъжът продължи с блажена усмивка на лицето. Контрольорка го стресна: ‘Вие защо имате два билета (другия билет беше останал от съпругата)? Мъжът не се стресна, а напротив – прояви остроумие и си го върна на контролата: ‘Ами много съм доволен от градския транспорт и си купувам по два билета.’ Пътуващите в автобуса се заляхя от смях  :)

 

На снимката - оригинален автобус от марката RENAULT


Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Икарус: 2012-06-16 14:27:32 |

Щели да ни съдят. А ми ние кога ще ги съдим дето мръзнахме в тия скапани автобуси. Дето отхапват от нас за да има за тях. Егати боклуците - крадат веднъж от нас и после ще ни съдят, защото са ги хванали. Що не ни съдиха като грабеха с шепи? Как един не се спря и да каже: "Абе крадох" и да лежи до живот и следващия да прибере алчните кунки още докато си е помислил.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии