Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Пистите в „Пампорово” покриват всички световни стандарти

 


От тази година пистите в Пампорово покриват всички световни стандарти. В скоро време се очаква курортът да получи и международен сертификат за качество за тяхната поддръжка. Това каза при откриването на ски сезона 2009-2010 година в родопския зимен курорт председателят на Консултативния съвет на Пампорово Цветелина Бориславова, цитирана в разспространено от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съобщение до медиите.

През последните две години в курорта са инвестирани 40 млн. лева, като само за този зимен сезон инвестицията е в размер на 13 млн. лева. Закупени са 116 нови снежни оръдия, като общия брой на съоръженията за сняг в Пампорово става 142 и обхващат почти всички писти. Изграден е нов шест-седалков лифт. От тази година ще има и осветена писта „Стената".

Монтирани са нови камери за контрол на лифтовите станции и нова система за пропускане на скиорите, чрез която ще се избегнат опашките. Оборудвани за този сезон са 4 нови гардероба, има нова снегоотъпкваща техника, сред която е и уникален за страната рактрак, наричан „Полярният вълк". В част от заведенията ще има ценови лимити, като цените ще бъдат наполовина по-ниски цени от предишния сезон.

"Туризмът е една от индустриите, за която категорично можем да кажем, че катастрофа заради кризата не се случи", категоричен беше министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той уточни, че през януари догодина ще  бъде отворен ГКПП Златоград, а през 2011 г.-ГКПП Рудозем, на които се разчита да увеличат потока от гръцки туристи. Очаква се активизиране и на турския пазар, тъй като Пампорово е най-близкият зимен курорт до Истанбул. От пролетта започва и рехабилитацията на пътя Асеновград - Смолян, като допълнително ще бъдат изградени джобове за отбиване и по-лесно преминаване на колите, което трябва значително да улесни трафика.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков допълни, че всяка година условията за ски-туризъм в Пампорово стават все по-добри.

„Пампорово е пример, как когато бизнесът, местната и централна власт работят заедно, резултатите са много по-добри, заяви от своя страна зам.-министърът по туризма Иво Маринов. Според него посещаемостта на зимните ни курорти ще се запази, като се очаква активизиране на руския и румънския пазар, както и повишаване броя на туристите от Сърбия, Македония и Черна гора, след отпадане на визите за тези страни от 19 декември 2009 г. Те най-вероятно ще заменят англичаните в зимните ни коруроти.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии