Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Пет български компании са сред най-динамично развиващите се в Централна Европа

 


Четири български компании са намерили място в тазгодишната централноевропейска класация на Deloitte за най-динамично развиващите се технологични компании Fast 50, а една е в категорията „Изгряващи звезди”. Чартът оценява най-динамично развиващите се технологични компании за региона на база среден ръст на приходите за период от 5 г., съобщиха от Deloitte България. От нашите представители софтуерната фирма „Телерик“ и онлайн медийната компания „Инвестор.БГ“ АД заемат водещите пета и шеста позиция съответно с 2327% и 2130% ръст. Ветеранът в класацията за страната ни, IT компанията „Универсал К“ и софтуерната и консултантска фирма „Интерконсулт България“ заемат 20-а и 34-та позиция, съответно с ръст от 664% и 447%. Доставчикът на мултимедийни решения HAND Ltd. се класира сред десетте фирми в категорията „Изгряващи звезди” с ръст от 315%.
Представянето на българските фирми през тази година е определено по-добро както по отношение на общия брой класирани компании, така и според позициите, които те заемат, заяви Асен Димов, съдружник Одит и лидер за индустрията „Технологии, медии и телекомуникации” (ТМТ) за Deloitte България. По думите му, въпреки че има спад в средния ръст на приходите на компаниите от Fast 50 от 1271% миналата година на 933% тази година, фирмите са постигнали забележителен успех с оглед на настоящия бизнес климат. Въпреки трудностите, технологичните компании съумяха не само да оцелеят, но и да се развият посредством търсене на алтернативи и предоставянето на качествени и уникални решения, добави Димов.
За пореден път във Fast 50 се запазва господстващото присъствие на полските технологични компании с присъствието на интернет портала Netmedia, който е на първа позиция с ръст от 7120%. Тази година класацията включва компании от десет държави: Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, България, Хърватска, Сърбия, Литва и Естония, което я прави най-разнородната за десетте й години история.
Според проучване, проведено сред изпълнителните директори в рамките на класацията, компаниите и ръководният им състав изпитват различни затруднения в миналите години. Фокусът се е изместил в посока постигане на устойчива доходност, управление на риска и промяната и увеличаване на капитал. Цели 76% от анкетираните са отговорили положително с „уверен съм” и „твърдо убеден съм” на въпроса дали вярват, че ще има растеж в рамките на следващите 12 месеца.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии