Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Перперикон е най-култовия свещен обект на Балканският п-вСвещеният град Перперикон е единственият културно-исторически паметник от Балканския полуостров, включен в книгата "Свещени места-от Стоунхендж до Сантяго де Компостела" от британския автор Филип Кар-Гом, съобщи археологът проф. Николай Овчаров. Той посочи, че книгата представлява луксозен албум, съдържащ 51 културно-исторически паметници и природни забележителности от цял свят. Изданието вече е преведено и на български език.
Според Филип Кар-Гом, който е психолог по образование, тези 51 паметници и природни забележителности имат "особено значение, тъй като в тях се съдържа и духовна енергия", отбеляза Овчаров. Той допълни, че Филип Кар-Гом е посетил България многократно и бил добре запознат с учението на Петър Дънов.
За книгата "Свещени места-от Стоунхендж до Сантяго де Компостела" има повече от десет рецензии в цял свят, като в тях се разказва и за Перперикон, отбеляза археологът.
Николай Овчаров представи и своята шеста книга, отпечатана във варненското издателство "Славена"-"Археологически пътувания из Македония". Тя съдържа 25 кратки есета за археологическите „походи“ на българския учен в Македония, продължили цели 20 години.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии