Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Пазарът на офис и търговски площи в САЩ продължава да изпитва трудности


През второто тримесечие на годината, процентът на незаетите офис площи в страната достигна 17-годишен връх. Наемите са се понижили с 0,9% в сравнение с първото тримесечие и 5,7%, спрямо същия период година по-рано. В сегмента на търговските имоти ситуацията е сходна.

 

В момента 17,4% от всички офиси, които се отдават под наем са свободни. Свободните площи за търговия на дребно, на продукти от първа необходимост, през второто тримесечие са се увеличили с 0,10%, по този начин свободните площи в този сегмент достигнаха до 10,9%, в големите търговски центрове за търговия на стоки от първа необходимост, свободните площи достигнаха до 9%, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изследователската компания REIS. Наемните цени в сегмента на търговските площи също се понижиха.
 

 

Според финансовия консултант Едисон Вигин, увеличаващото се предлагане и намаленията на цените на офис пазара, показва, че пазарът изпитва трудности.
 

 

Директор на изследователската компания REIS Виктор Каланог твърди, че "докато не видим да има трайно възстановяване на потребителските и бизнес разходи, както и на пазара на труда, възстановяване на пазара на търговски площи няма да има, неговото възстановяване ще започне в най-добрия случай не по-рано от 2012 година".
 

 

Припомняме, че през април цените на търговските имоти в САЩ се увеличиха с 1,7% спрямо март. В сравнение с "пиковия" октомври 2007 г., в момента стойността на търговските недвижими имоти в страната е по-ниска с 41,1%. В същото време в сравнение с най-ниската точка на спад на цените, сега ръста е само 4,7%, смятат анализаторите на компанията Moody&aposs / Real. Експертите не бързат да се радват на увеличението на цените през април, тъй като все още изобщо не може да се говори , че индустрията е достигнала до "повратната точка".

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии