Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Парковете „Централен Балкан” и „Рила” защитиха сертификатите си като членове на PAN Parks

 

Двата парка са сертифицирани за още пет години, а сертификатите бяха връчени на директорите им Нела Рачевиц – парк „Централен Балкан” и Красимир Андонов –парк „Рила”, на годишната конференция на Фондация PAN Parks, състояла се от 4 до 8 септември в Национален парк Боржоми – Карагаули, Грузия, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

 

Подновяването на сертификациите на „Централен Балкан” и „Рила” е в резултат на оценките на екипи верификатори, изпратени от Фондация PAN Parks, които проверяваха през месеците юни и юли как парковите дирекции изпълняват изискванията и ангажиментите, поети със сертифицирането на парк „Централен Балкан” през 2003 г. и парк „Рила” през 2005 г. за членове на Европейската мрежа PAN Parks.

 

По време на проверките в двата парка Владивой Ванкура – отговарящ за природозащитните дейности на фондацията, Катерина Раковска от българския филиал на Фонда за дивата природа (WWF) и независимите международни консултанти Александър Зинке – за парк „Централен Балкан” и Гордън Милър – за парк „Рила”, посетиха туристически маршрути и природни атракции в защитените територии, срещнаха се със сертифицирани бизнес партньори на фондацията и двете дирекции, с ползватели на ресурси в парковете, с членове на местните Пан Паркс групи и служители на парковите администрации.

 

Проверяващите търсиха информация и отговори, доколко и как се изпълняват петте критерия, които са в основата на сертификацията, както и какви мерки са предприети от ръководствата на двата парка за изпълняване на направените от фондацията препоръки.

 

Положителните доклади, изготвени след проверките, дадоха основание на фондацията да препотвърди сертификатите на парк „Централен Балкан” и парк „Рила” като членове на Европейската мрежа от защитени територии PAN Parks за следващите пет години.

  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии