Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Париж премахна забраната за високоетажно строитлествоЗа декември са предвидени консултации в съответните райони на столицата, за да се разбере какво е мнението на парижани за промяната
За декември са предвидени консултации в съответните райони на столицата, за да се разбере какво е мнението на парижани за промяната
Новини по темата
"Сосиете женерал" с глоба от 4 млн. евро "Сосиете женерал" с глоба от 4 млн. евро
Франция ще строи втора ядрена централа от трето поколение Франция ще строи втора ядрена централа от трето поколение
Ключови думи
Париж, строитлество, жилищни сгради
Изпрати изпрати   Запази запази   Принтирай принтирай
Френската столица Париж каза "да" на построяването на нови кули, съобщи в. "Фигаро".

Кметът на града Бертран Деланое сложи край на забраната, за строителство на жлищни сгради надвишаващи 37-метра височина, което означава, че скоро се очаква да бъдат построени кули, високи над 150 м.

Още през 2009 г. някои жилищни сгради ще достигнат височина 50 метра, т.е. ще са 15-етажни. Тази промяна в градския пейзаж бе одобрена от кметството на Париж.

Скоро кули, високи 150-200 м, ще бъдат построени близо до други сгради с офиси и търговски комплекси на 6 главни обекта в периферията на столицата. Единият от тях е в квартала Батиньол-Клиши в 17-и район на Париж.

Тук осъществяването на проекта вече е в напреднал стадий - строителните работи трябва да започнат през 2010 г., а сградите да бъдат построени през 2012 г.

За декември са предвидени консултации в съответните райони на столицата, за да се разбере какво е мнението на парижани, заявиха от кметството.

Решението на кметството означава, че ще бъдат построени сгради, високи 200 м, т.е. малко по-ниски от две трети от височината на Айфеловата кула, съобщи Асошиейтед прес.

Лимитът за височината на сградите в Париж почти не бе променян, откакто барон Осман проектира наново града в средата на 19-и в. Сега този лимит е 37 метра.

През последните десетилетия са направени само няколко изключения, свързани с построяването на по-високи сгради. 37-метровият лимит бе сериозно ограничение, заяви архитектът Мишел Анжвен. Това обаче е само началото. Париже на път да се промени и много скоро ще изглежда съвсем различно, допълни той. БТА

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии