Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Панелните блокове ще се санират с парите от емисиите

Една от основните цели е приходите от търговията с излишните квоти за парниковите газове на България да отидат за енергоефективни проекти на общини, малки и средни предприятия, а дори и за отделни граждани.

С приходите, които страната ни ще има от европейския аукцион, ще могат да се подпомагат малките и средни предприятия.
 

"Основната цел ще бъде парите да отиват за саниране на панелки", заяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова.Тя каза още, че предстои да се изработят механизми, които да позволят тези проекти да се ползват и от Топлофикациите.
Още от август правителството работи по преразпределение на националния план по разпределение на квотите, който е трябвало да бъде готов 2007-2008 г., каза още Караджова. Планът ще бъде внесен от екоминистерството на 23 декември.
 

Той трябва да позволи на предприятия, които изхвърлят парникови газове, да търгуват с емисии, за да изпълнят ангажиментите си по Протокола от Киото, който изтича през 2013 година. Ако това не се случи, България рискува поредна наказателна процедура от ЕК.
Страната ни ще настоява идната седмица в Копенхаген част от тези квоти да могат да се продават и след изтичането на протокола, което ще донесе приходи за екопроекти у нас.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии