Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Отвориха хотела в Мумбай, който бе превзет от терористи през 2009 година
Хотел "Трайдънт Оберой" в индийският град Мумбай,  където терористи извършиха истинско клане през 2009 година, отново бе отворен за посетители, съобщава Би Би Си.

 

Десет въоръжени с автомати и гранати терористи, пристигнаха на 26 ноември 2009 година в Мумбай и започнаха да стрелят по цивилни граждани по улиците и в ресторанта на гарата, в кинотеатъра и в болницата. След това те взеха заложници и окупираха хотелите "Тадж Махал" и "Трайдънт Оберой". По-късно девет човека от терористите бяха убити от специалните части. Общият брой на жертвите на трагедията бе 166 души.

 

Повече от 30 души, включително гости и служители, бяха убити по време на нападението срещу хотел "Оберой". Много стаи бяха унищожени, по време на бойните действия между терористите и индийските специални части.
 

 

Разходите за ремонт на хотела са в размер на 35 милиона долара.
 

 

На единственият оцелял терорист Аджмал Амир Касабу, бяха предявени редица обвинения: водене на военни действия срещу страната, убийство и опит за убийство.  Процесът срещу него приключи, присъдата ще бъде обявена на 3 май 2010 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии