Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Отдават жп гара Варна на концесияЧасти от пет жп гари–София, Пловдив, Варна, Бургас и в кв. Подуяне, се предвижда да бъдат отдадени на концесия. Правителството се запозна с доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за намерението на ведомството да стартира подготвителни действия по концесионирането им. То ще засяга основно приемните здания на гарите, сгради, съоръжения и прилежаща територия с обществено и търговско предназначение.

 

 

Мотивът за концесионирането е икономическата целесъобразност от преминаване на жп гарите за бъдещо стопанисване от субекти от частния сектор, тъй като те разполагат с по-големи възможности от държавното предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

 

 

Чрез предоставянето на концесиите ще се осъществи държавната транспортна политика и стратегията на МТИТС за привеждане състоянието на гарите и гаровите райони в съответствие с европейските стандарти (тяхното модернизиране, надеждна експлоатация, подобреното качество на предоставяните услуги, създаването на нови работни места, разгръщане на търговска и друга съпътстваща стопанска дейност от обществен интерес и пр.).
 

 

Източник: Пресслужба на МС.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии