Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

От какво се дразнят търсещите имот във Варна?

 

 

Тази статия цели единствено да се замислите ВИЕ: уважаемите три страни при сделките с имоти във Варна: Купувач, Продавач, Агенция за имоти от Варна.


1. Купувачите се дразнят на несъществуващи обяви от типа: Обажда се купувач за имота и брокера заявява, че вчера се е продал и още не са махнали обявата, но да каже какво търси все пак и така се е обадил.


2.
Купувачите се дразнят от кратки описания към офертата и в 99% от случаите звънят за повече информация, особено за района на имота във Варна


3. Ако повече продавачи се доверяваха на една агенция чрез сключване на договор за изключителни права при предлагането на имота, а не на всички - агенцията с изключителни права щеше да рекламира точното местоположение на имота, а не по следния начин: "Апартаментът се намира в широкия център на Варна".
"Спестяването" на местоположението снижава интереса на купувача.


4. Купувачите винаги искат повече информация. Ще похарчат 80 000 - 100 000 лв. и естествено биха искали да имат повече информация за имота.


5. Купувачите се дразнят когато продавача дава малко информация за имота. Ходенето на огледи отнема време. Първоначалната информация накланя везните за оглед.
Какъв е смисъла да се ходи на оглед в апартамент, който очевидно е с мухъл!?


6. Купувачите се дразнят от подвеждаща реклама от типа:
"Без комисионна": Всеки знае, че тя е вкарана под една или друга форма в цената.
"Имотът е изключителен": И изведнъж се оказва, че има нещо неизключително.


Ивайло Манахов - управител

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии