Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Организиране на протестен митинг на потърпевшите от „Билдфайн инвест“ ЕООД

НА 10.06.2010 Г. ОТ 17.30 ДО 20.00 ЧАСА ЩЕ СЕ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТЕН МИТИНГ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЖИЛИЩА, ЗАКУПЕНИ ОТ „БИЛДФАЙН ИНВЕСТ” ЕООД. НАД 200 ГРАЖДАНИ ЩЕ ОТСТОЯВАМЕ ПРАВОТО СИ ДА ЖИВЕЕМ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ДОМОВЕ.

Новостроящ се жилищен комплекс, намиращ се между три Мall-а в в район Младост, гр. Варна. 200 семейства имат съкровена мечта – свой собствен дом. Всичко обаче спира до момента, в който красивите ни мечти се сблъскват с грозната реалност.
Предисторията – над 200 собственици сме сключили договор за покупко-продажба и закупили апартаменти „на зелено“ от Софийската фирма „Билдфайн Инвест" ООД през 2007 г., която поръчва строителството и превежда поетапно 95% от дължимите суми по него на ДП “Строителство и възстановяване“- строител на жилищния комплекс. От близо година, кооперациите са изоставени на етап Акт 14, а достъпът до тях ни е забранен. По тях не се извършват никакви строителни дейности.
Опитвахме се да разрешим ситуацията по най-различни начини: срещи със собствениците на „Билдфайн Инвест“- ЕООД, среща с Управителния съвет на ДПСВ, срещи с депутати, писма и жалби до Министър Председателя на Република България, МРРБ, Българска строителна камара, Общински съвет – Варна, консултации с адвокати.    Проблемът придобива сериозни мащаби и е общ за голяма група от хора, потърпевши от безотговорните и престъпни действия и бездействия на двете фирми. Инвеститор и строител си прехвърлят отговорността и задължението, за довършване на кооперациите. ДПСВ се намира пред фалит, със запорирани сметки. Отказват да си достроят започнатото. Всички ние се надяваме, да не се окажем жертви на строителна пирамида, която се възползва от доверието на хората в момент на криза. Управлението на финансите на ДП "Строителство и възстановяване" е хаотично и непрозрачно. Дружеството вероятно е използвало солидна част от тези плащания, за да изплаща заплати и да финансира дейности, които нямат касателство с поставената му задача, а именно – построяване на жилищен комплекс на ул. „Радост 9“.
Кошмарът на всички тези семейства продължава – повечето от тях изплащат ипотечни кредити, много - живеят под наем, отглеждат децата си в неподходящи условия, вместо в новите си домове.

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВСИЧКИ МЕДИИ СА ПОКАНЕНИ НА МЯСТОТО НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОТЕСТНИЯ МИТИНГ.

  ГР. ВАРНА, ЖК. ТРОШЕВО, УЛ. „РАДОСТ“ 9.03.06.2010 г.

гр. Варна


Председател на ИК
на собствениците, Бисер Колев
Тел.088 7414653
email:    b.kolevlift@abv.bg
elenova@abv.bg

                                         
Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

потърпевша: 2012-06-16 14:27:32 |

Само да вметна, че има и доста спряни от строеж кооперации из града, започнати от варненски строител.

Варненски строител: 2012-06-16 14:27:32 |

Ами така става когато се допускат СОфийски фирми във Варна. Сега върви ги търси. От друга страна няма гаранция, че ако е варненска нещо има гаранция, но все пак. Отваряйте си очите и внимавайте с кого се забърквате, защото парите за жилище не са малко и ако потънат си е бедствие за цял живот...

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии