Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Олимпиадата вдигна десетки пъти цените на имотите във Ванкувър

Заради Олимпийските игри, мезонет в центъра на Ванкувър бе нает за рекордната сума от 500 хиляди канадски долара. Пак по същата причина, луксозни къщи се дават под наем за 250-300 хиляди канадски долара на месец, разказват брокери, които от години са на пазара с недвижими имоти в Канада, съобщава RIA Novosti

В нормално време средната цена за луксозен апартамент във Ванкувър не надвишава 1 500 канадски долара на месец. Което доказва, че заради Олимпиадата, цените са се увеличили многократно.
 

Наемът на жилищата бизнес класа в центъра, където са и основните ледени арени, достигна до нива от 10-15 хиляди канадски долара на месец. Преди същите жилища се отдаваха под наем на цени от 2-2,5 хиляди канадски долара на месец. Хотелите във Ванкувър също повишиха цените на нощувките, от 150-200 долара, до 800-900 канадски долара за стая на ден.
 

Брокерите не желаят да разкриват кои са наемателите на тези скъпи имоти, но заявяват, че са от "нивото на Опра Уинфри".
 

От агенциите за недвижими имоти разкриват, че средния клас къщи са били наети на цени от 25 до 60 хиляди канадски долара, а апартаментите на цени от 200 до 400 долара на ден.
 

Тези които са резервирали предварително стаи в по-обикновените хотели са загубили. Причината е, че когато са резервирали стаите, цените са били в порядъка на 400-500 канадски долара на ден, а след това са спаднали на 200-300 канадски долара на ден.

 

 

От Ванкувър до Мексико

 

Брокери споделят, че много от жителите на Ванкувър, са предпочели да напуснат града по време на Олимпийските игри. Те отдали къщите си под наем и със спечелените пари отишли на почивка в Мексико. Някои жители на града дори са прекратили обичайната си дейност, защото техните кафенета и магазини попаднали в зоните, в които може да се влиза само със специални пропуски.
 

Поради факта, че много от жителите на Ванкувър напуснаха града, пострада търговията в районите отдалечени от центъра. Причината е, че потокът от туристи е съсредоточен предимно в централните райони.
 

Хората които не са в центъра се оплакват, че ресторантите им са празни, тъй като местните канадци не са в града и няма кой да се храни.
 

Брокерите разказват, че доста жилища не са били наети,тъй като собствениците им са поискали първоначално много висока цена и са прогонили потенциалните наематели.
 

Когато станало ясно, че Олимпийските игри ще бъдат във Ванкувър, продажните цени на имотите скочили с 30-40%. След това по време на кризата се понижили с 10%. Канадските брокери предричат, че в бъдеще, цените на имотите във Ванкувър ще се стабилизират и ще се покачват с 8% на година. Те са уверени, че ще се увеличи търсенето на етажна собственост, тъй като заради Олимпийските игри бяха построени много такива сгради.
 

Според брокерите основните купувачи на пазара във Ванкувър са китайци, индийци и британци.

 

 

Олимпийското село

 

 

Олимпийското село Millennium Water, където сега се помещават отборите участници на игрите, е струвало на градската управа един милиард долара. За около две години преди Олимпиадата там са продадени 1100 апартамента на цени от 700 хиляди долара нагоре.

 

След края на олимпийските и параолимпийските игри,  апартаментите ще бъдат ремонтирани и предадени на собствениците им, планирано е те да могат да влязат в тях през септември 2010 година.
 

Брокер пояснява, че 150 апартамента в олимпийското село са заделени за социални нужди и повечето от тях ще бъдат отдадени под наем..

 

Според брокера, в олимпийското село, най-скъпо е продаден мезонет с площ 120 кв/м. Купувачът платил за него 1,5 милиона канадски долара.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии