Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Около 700 000 души ще преминават през ГКПП Златоград-ТермесРегионална дирекция Гранична полиция–Смолян има готовност да започне работа за обслужване на новия граничен пункт Златоград-Термес от 15 януари догодина. Това каза пред журналисти директорът комисар Тодор Георгиев.

Георгиев добави, че има голяма вероятност пунктът да работи и по време на коледните и новогодишните празници, като органите на РДГП – Смолян ще обработват преминаващите. Според него опитът с другите ГКПП-та показва, че с отварянето на пункта ще се засилят и опитите за нелегално преминаване на границата в района на Златоград.

Това се дължи на факта, че с откриването на пункта направлението става по-мобилно и достъпно, което създава предпоставки за нарастване на опитите за нелегално преминаване. Пунктът ще обслужва районът на Централна България, но не може да се прогнозира какъв ще е пътникопотокът.

Очаква се засилена активност в началото на неговата експлоатация. Като цяло пунктът е пригоден да обслужва 600 000-700 000 души годишно, но има възможност и за повече. Едва ли обаче в първите месеци ще e голям интереса, тъй като все още е зима, пикът ще е през пролетта, каза още комисарят.

15 служители на „Гранична полиция” – Смолян ще работят на пункта, като няма да има новоназначени. Всички са обучени, знаят гръцки и английски език. Все още няма назначен директор. Комисар Георгиев каза още, че все още няма информация дали пунктът ще се отвори за празниците, но има нагласа за Коледа.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии